Z fejsbunia Jurasa, którego WOŚP został wycięty z programu na temat cukrzycy
Cytat:
Taka historia: dzwoni do nas znajomy lekarz, diabetolog. Fantastycznie działa z nami od wielu lat przy programie walki z cukrzycą. Aktualnie ten program jest bardzo mocno ukierunkowany na kobiety w ciąży. Tysiące przyszłych mam bezpłatnie korzysta z zakupionych przez Fundację ultranowoczesnych pomp insulinowych. Wypożyczane są one kobietom, które mają problem z cukrzycą na czas planowania ciąży i jej trwania. Program działa od kilkunastu lat w 32 ośrodkach diabetologicznych, a jego rezultaty są rewelacyjne.
Lekarz zapytany przez dziennikarza TVP mówi o cukrzycy i siłą rzeczy poświęca wiele słów naszym działaniom. A należy pamiętać, że wcześniej realizowaliśmy także program zakupu pomp insulinowych dla dzieci do lat 10. Kupiliśmy ich za społeczne pieniądze blisko 3 tysiące, a dokładnie 2 978.
Cytat:
Po nagraniu program został wyemitowany w telewizji. A tam - każda najmniejsza wzmianka, każde słowo związane z nasza Fundacją zostało skrzętnie wyrzucone. Lekarz był po prostu wstrząśnięty, zadzwonił do nas, abyśmy nie myśleli, że tak strasznie marginalizował nasze działania. Mówił, i to dużo, ale wszystko zostało ocenzurowane.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2017-06-08, 15:01
Ptoon napisał/a:
Każda TV kłamie. Oglądanie TV teraz w dobie internetu to debilizm. No ale tak czy inaczej jak już nie da się tej propagandy i kłamstwa wyplewić, to niech chociaż będzie równowaga, to może ludzie wyciągną jakiś złoty środek.
Jakby nie podatek RTV to bym się może zgodził.
Sprawa wygląda tak - dajecie mi 40 grubych baniek, za 30 kupuje sprzęt który i tak powinien zostać kupiony z naszych pieniędzy, a dziesięć wydaje na siebie, swoich ludzi i festiwal dla brudasów pod niemiecką granicą. Wszyscy zadowoleni, łącznie z ministerstwem zdrowia które może 30 baniek zaplanować na premie. A ja zostaje filantropem.
konto usunięte
2017-06-08, 16:51
konto usunięte
2017-06-08, 16:51
konto usunięte
2017-06-08, 16:59
@up
Nawet jak nie masz tv (nie mam), a masz samochód - to prawdopodobnie masz a w nim radio

Jakby się trzymać litery prawa - to praktycznie nikt się nie łapie na "niepłacenie" (nie licząc seniorów).
konto usunięte
2017-06-08, 17:13
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
konto usunięte
2017-06-08, 18:39
@up
Jeszcze potrafisz sobie podetrzeć samemu. Zobaczymy jak będziesz śpiewał w wieku 80+ lat.
konto usunięte
2017-06-08, 18:59
dlatego cały dzień i nawet w nocy , włączam TVN, na 24, czytam wyborczą, a nad ranem oglądam michnika na golasa i obrazki w gazecie NIE,
onet niemiecki, tylko dla rozrywki, jak polaczki się wyzywają,
typu sraOla
konto usunięte
2017-06-08, 19:09
@up2
Radio z samochodu też wyrzucisz? A przez internet to nie możesz oglądać TVPis, albo słuchać radia publicznego? Jeżeli traktować interpretacje prawa (bo w zgodzie z literą prawa, pobieranie podatku jakim jest abonament przez spółkę akcyjną jest nielegalny), tak jak chcą tego politycy - to w zasadzie każdy nie licząc seniorów powinien płacić.
Ja osobiście nie oczekuje, że jakiekolwiek media będą obiektywne - ale uzurpuje sobie prawo wyboru komu będę płacił.