Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:10
Kolejny przykład cenzury w TVPis (tym razem Owsiak)
konto usunięte • 2017-06-08, 11:20
Z fejsbunia Jurasa, którego WOŚP został wycięty z programu na temat cukrzycy

Cytat:

Taka historia: dzwoni do nas znajomy lekarz, diabetolog. Fantastycznie działa z nami od wielu lat przy programie walki z cukrzycą. Aktualnie ten program jest bardzo mocno ukierunkowany na kobiety w ciąży. Tysiące przyszłych mam bezpłatnie korzysta z zakupionych przez Fundację ultranowoczesnych pomp insulinowych. Wypożyczane są one kobietom, które mają problem z cukrzycą na czas planowania ciąży i jej trwania. Program działa od kilkunastu lat w 32 ośrodkach diabetologicznych, a jego rezultaty są rewelacyjne.
Lekarz zapytany przez dziennikarza TVP mówi o cukrzycy i siłą rzeczy poświęca wiele słów naszym działaniom. A należy pamiętać, że wcześniej realizowaliśmy także program zakupu pomp insulinowych dla dzieci do lat 10. Kupiliśmy ich za społeczne pieniądze blisko 3 tysiące, a dokładnie 2 978.

Cytat:

Po nagraniu program został wyemitowany w telewizji. A tam - każda najmniejsza wzmianka, każde słowo związane z nasza Fundacją zostało skrzętnie wyrzucone. Lekarz był po prostu wstrząśnięty, zadzwonił do nas, abyśmy nie myśleli, że tak strasznie marginalizował nasze działania. Mówił, i to dużo, ale wszystko zostało ocenzurowane.

Zgłoś
konto usunięte 2017-06-08, 11:43 6
Dlatego nie oglądam telewizji od około 8 lat!88!
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-08, 11:48 37
@up

Oni mają w dupie czy oglądasz czy nie, ważne żebyś abonament na ministerstwo propagandy płacił
Zgłoś
gressive 2017-06-08, 12:03 10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
BKKWK 2017-06-08, 12:09 51
Mocna sytuacja była kilka lat temu tuż przed finałem WOŚP. W telewizji był wywiad z posłem PiS, który akurat przebywał w szpitalu. Namawiał do nieoddawania pieniędzy Orkiestrze. Kuriozalne było to, że leżał przypięty do sprzętu kupionego z pieniędzy fundacji.
Zgłoś
pazuzu 2017-06-08, 12:18 7
Cenzura PRL wróciła...
Zgłoś
pyotreck 2017-06-08, 12:30 27
BKKW napisał/a:

Mocna sytuacja była kilka lat temu tuż przed finałem WOŚP. W telewizji był wywiad z posłem PiS, który akurat przebywał w szpitalu. Namawiał do nieoddawania pieniędzy Orkiestrze. Kuriozalne było to, że leżał przypięty do sprzętu kupionego z pieniędzy fundacji.

Hans Christian Andersen by się nie powstydził takiej bajeczki.
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-08, 12:37 16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
RedIsGood 2017-06-08, 12:41 22
Ciekaw jestem co tak kurewkom i szmatławcom z PISu przeszkadza ten WOŚP. Czyżby z metra cięty grubasek z Torunia maczał w tym swoje paluchy...
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-08, 12:44 27
Up, bo dzieci się powinno leczyć modlitwą, a nie przy pomocy profesjonalnego sprzętu.
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-08, 13:09 20
Zgłoś
Ptoon 2017-06-08, 13:39 14
Przy obecnej sytuacji na rynku medialnym, gdzie prasa i telewizja jest na usługach zagranicznego kapitału, jak dla mnie PiS może sobie TVP przemianować na TV Jarosław i nadawać przemówienia Kaczyńskiego przez cały dzień, a w nocy pokazywać dwuznaczne zbliżenia na nieustępliwą Wassermanową, która karci polityków PO, przy dźwiękach housowej, erotyzowanej wersji Roty, w której zapętlone "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, Orężem stanie hufiec nasz" będzie poprzerywane mlaskaniem i jękami Krystyny Pawłowicz. Tak dla kontrastu i równowagi wobec tego co robi Agora, TVN i Polsat.

Każda TV kłamie. Oglądanie TV teraz w dobie internetu to debilizm. No ale tak czy inaczej jak już nie da się tej propagandy i kłamstwa wyplewić, to niech chociaż będzie równowaga, to może ludzie wyciągną jakiś złoty środek.
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-08, 13:48 16
mateo91g,
jak dla mnie może brać nawet połowę i tańczyć w błocie, jeśli lubi. Zasłużył.
Myślę, że bliscy osób, którym pomógł poprzez swoją działalność mogą mieć podobne zdanie.
Zgłoś
zixuzix 2017-06-08, 14:23 20
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-08, 14:36 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem