A chińskie wciągają obecna motoryzacje nosem...
Porównanie ze Skodą na końcu filmu
Widać wyraźnie. Omoda na kablu, skoda klasycznie na drążku kierowniczym.
No dobra, który się odważy spróbować urwać kierownicę w swoim samochodzie europejskiej marki? Mam dziwne wrażenie że niejedna by skończyła tak jak ta z omody. Poza tym co to za test, ktoś tak robi z kierownicą żeby miała wytrzymać takie szarpanie? Chciałby zobaczyć porównanie z wytrzymałością z innymi markami bo inaczej taki test niewiele mówi.
Przecież to głąbie była ustawka TVN Turbo. Najpierw odkręcili wszystkie śruby od kolumny i tyle 🤦
No dobra, który się odważy spróbować urwać kierownicę w swoim samochodzie europejskiej marki? Mam dziwne wrażenie że niejedna by skończyła tak jak ta z omody. Poza tym co to za test, ktoś tak robi z kierownicą żeby miała wytrzymać takie szarpanie? Chciałby zobaczyć porównanie z wytrzymałością z innymi markami bo inaczej taki test niewiele mówi.
Robili tak ze Skodą i wszystko było ok
Ja próbowałem w Golfie 4. Nie da się. Dlatego szanuję stare, dobre TDI-ki i gardzę chińskim badziewiem oraz zmanipulowanymi durniami, którzy się nim zachwycają.
Widzisz, że jest w omodzie fly by wire. Dlatego w nowych autach z wy też podejrzewam że będzie dużo łatwiej kierownicę urwać.
Ciekawe, co się stanie jak ten zajebisty system przestaje działać w czasie jazdy bo spalą się bezpieczniki, np. na autostradzie przy 140 km/h. Drążek to drążek, proste i pewne rozwiązanie. Najwyżej pompa wspomagania wysiądzie, ale dalej da się kręcić i bezpiecznie jechać. Im więcej komplikacji, tym więcej awarii, a elektronika lubi się psuć bez powodu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie