👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
najgłupsze co teraz lewaki robia to jużnawet mnie zaskoczyło a mam tych ludzi za kompletnych debili to wmawianie sobie i inym że żadnych imigrantów nie ,a i zadnego problemu nie ma a ludzie któzy tam pilnują granicy to stoją na marne tylko jak nic tam nie ma to dlaczego cfi ludzie pinujacy granic tak wam debile przeszkadzają ? i dlaczego oskarżacie ich o razism nazim itd przecież tam nie ma według was żadnyych murzynów! bycie leawkiem jest równorzedne z bycie idiotą
specjal01 napisał/a:
Pobrałeś jakieś przypadkowe dane i mieszasz migrantów z turystami i wizami pracowniczymi. No i jeszcze Schengen (nie wiedziałem że Polska odpowiada za wizy do Europy osób które jadą tranzytem przez nasz kraj, np. do Francji albo Włoch)...
To tobie się coś miesza. Migrant to każdy, kto zmienia kraj zamieszkania, obojętnie w jakim celu. Wizy pracownicze są jedną z dróg do uzyskania prawa do stałego zamieszkania. Odnawiasz kilka razy i po paru latach masz prawo pozostać na stałe. W Polsce też. Dlatego imigranci zarobkowi, których ściągnął PiS wciąż tu są.
Co do Schengen, jest zasada, że jak jedziesz do Włoch, to wniosek składasz we włoskim konsulacie i musisz mieć tam adres docelowy, nawet jeśli wjeżdżasz przez Polskę (a to akurat mało prawdopodobne, bo nie ma u nas lotniska tej kategorii co Schiphol, Frankfurt, czy Heathrow). To akurat wiem z pierwszej ręki, bo załatwiałem to dwa razy obywatelce Tajwanu w dwóch krajach.
KobraPan napisał/a:
Obywatelskie zatrzymanie -policjantów związać i do aresztu w jakiejś piwnicy aby się skandal zrobił, bo ich Merc okłamuje ich jak Tfusk Polaków, a tego już nie ukryją.
Samochód skonfiskować i tak do skutku.
A tutaj kolczatki ustawiać i niech z buta wracają, a wtedy na skutek zwarcia samochód płonie...
Rozmarzyłem się...
przeciez zgodnie z prawem wojennym to ich można rozstrzelać , obca grupa zbrojna zorganizowana i w dodatku bez wojskowych mundurów i książeczek wojskowych to nawet nie są jeńcy, wojenni bo prawnie nie mają do tego prawa
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie