👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
film propagandowy Polska jest słaba ma tylko poszczególne jednostki specjalistyczne.
Polski nawet nie stać na patrol polskiego nieba w celu rozpoznania.
a te kilka f-16 zakupione tylko żeby wylizać dupsko hamerykańcom przepłacając.
Polski nawet nie stać na patrol polskiego nieba w celu rozpoznania.
a te kilka f-16 zakupione tylko żeby wylizać dupsko hamerykańcom przepłacając.
@Ent My przynajmniej w przeciwieństwie do Amerykanów nie musimy prosić innych żeby nam oczyścił drogę z min na patrolu

1:28 - to tylko prototyp i jeszcze długo nie wejdzie do służby... jeśli w ogóle

I tak obecną potęgą militarną są Chiny. Mają parę milionów żołnierzy i nowoczesne uzbrojenie. Gdyby teraz ruszyli na Europe Rosja nie była by dla nich żadnym problemem. Armia Rosyjska jest w opłakanym stanie, Rosja może walczyć z swoimi republikami ale nie z Chinami. No a jak dotrą do Europy to wiadomo Polska będzie mięsem armatnim a Zachód się podda.

Niestety taka prawda ze sprzet w wiekszosci tu pokazywanych to albo prototyp albo darowizna od amerykanow gdzie u nich ten sprzet nie spelnial zadnych norm bezpieczenstwa. Te wspaniale f16 to tez zlom sprzed ponad 20 lat wiec nie ma czym sie podnbiecac.
Już powoli się zaczyna... "dobra to była husaria, wszyscy się nas bali a teraz mamy parę f-16 od hamerykanów i ciasne rosomaki"... Cieszcie się bo kilka lat temu coś wreszcie ruszyło. Cieszcie się z 16-tek bo nawet amerykanie nie mają teraz takiej wersji jak my, cieszcie się z leopardów i rośków bo to naprawdę dobry sprzęt.
Ruszają powoli z przetargiem na śmigłowce... już widzę tą gównoburzę w mediach, jakikolwiek helikopter kupią będzie zły, awaryjny itp. itd.
A ten PL-01 jest żałosny. 30 tonowy pseudoczołg tylko by nam zawadzał.
A to że efów mamy "tylko 48", mało? Niedługo wycofają te bezużyteczne już SUki, a potem Migi, i wiecie czym je najprawdopodobniej zastąpią? No właśnie
Ruszają powoli z przetargiem na śmigłowce... już widzę tą gównoburzę w mediach, jakikolwiek helikopter kupią będzie zły, awaryjny itp. itd.
A ten PL-01 jest żałosny. 30 tonowy pseudoczołg tylko by nam zawadzał.
A to że efów mamy "tylko 48", mało? Niedługo wycofają te bezużyteczne już SUki, a potem Migi, i wiecie czym je najprawdopodobniej zastąpią? No właśnie

Polska w 2014.r ma w planach przeznaczyć na zbrojenia REKORDOWĄ sumę 8 mld zł. Nasi zachodni sąsiedzi, między innymi Niemcy przeznaczają na ten cel 40-60 mld. Więc wątpię żebyśmy byli się wstanie uchronić w przypadku ewentualnego zagrożenia.
Ktoś kiedyś powiedział, że Polska powinna być drugim Izraelem, mając takich sąsiadów, patrząc wstecz na jej losy, powinniśmy się uzbroić po zęby i nie dać reszcie kozaczyć.
Ktoś kiedyś powiedział, że Polska powinna być drugim Izraelem, mając takich sąsiadów, patrząc wstecz na jej losy, powinniśmy się uzbroić po zęby i nie dać reszcie kozaczyć.

Czemu zawsze wybieracie najgorzej zmontowane filmiki o Polskiej Armii?!
Mój brat jest w wojsku. Jedyne co mogę powiedzieć o powyższym filmiku to to, że zakłamuje rzeczywistość i wali propagandą na kilometr. Kto ma kontakt z wojskiem w Polsce ten zobaczy to od razu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie