Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
213213 2025-03-06, 21:55
zasada jest prosta, kiedy pieszy zbliża się do przejścia, wszyscy stają. wszyscy, czyli jadące z naprzeciwka, jadący z tej samej strony, ja, ty, inni piesi, pies, przypadkowy k🤬s, czas, życie przed oczami, ciało chlebem, światło. wszystko k🤬a
Zgłoś
Takafura 2025-03-06, 21:56
ufok napisał/a:

jest obowiązany zachować szczególną ostrożność(...)

Teraz media wmówiły pieszym ( szczególnie nastolatkom i osobom bez prawka) że są nieśmiertelni na pasach.
A zamiast ogólnika o szczególnej ostrożności powinno być "zatrzymaj się i upewnij że możesz bezpiecznie wejść na jezdnię.
Ale zawsze będzie grupa osób dla których trzeba by budować przejścia podziemne...

[ Dodano 2025-03-06, 21:57 ]
213213 napisał/a:

zasada jest prosta, kiedy pieszy zbliża się do przejścia, wszyscy stają. wszyscy, czyli jadące z naprzeciwka, jadący z tej samej strony, ja, ty, inni piesi, pies, przypadkowy k🤬s, czas, życie przed oczami, ciało chlebem, światło. wszystko k🤬a

I najlepiej na min. 5 minut

[ Dodano 2025-03-06, 21:58 ]
Ferra napisał/a:

Ja ci powiem jak. Jak we Włoszech. Pieszy ma pierwszeństwo jedynie na światłach na swoim zielonym.
Jak leziesz po pasach bez świateł to nie masz pierwszeństwa…
Ale ale…żeby nie było tak różowo
Za sam fakt potrącenia pieszego masz tak potężne kary wraz z odebraniem prawa jazdy że dochodzi do paradoksu kiedy to pieszy przechodzi przez środek jezdni pod kątem 45 stopni i c🤬ja mu zrobisz bo tak srasz pod siebie jako kierowca.
I nikogo wtedy nie obchodzi kto miał pierwszeństwo bo to kierowca pojazdu mechanicznego ma zachować większą ostrożność jako ten co ma potencjalną maszynę śmierci.
Więc ten…to trochę jak z wiekiem emerytalnym…uważaj o co prosisz bo wdepniemy w jeszcze większe gówno.

Oki.
A jak statystyki wypadków z pieszymi ?
Zgłoś
crackit 2025-03-06, 22:12
Pawlogen napisał/a:

Jakoś dziwnie ta zmywarka wjechała z tym wózkiem, mogła poczekać dwie sekundy a nie wp🤬lać się na przejście z chodnika

Przecież miała pierwszeństwo... Oczekujesz myślenia logicznego od zmywarki, że nie wygra z rozpędzoną toną stali?
Zgłoś
Konto usunięte 2025-03-06, 22:13
twojstarywsamychgaciach napisał/a:

Tam nie wygląda, aby były światła.

Alez sa tam swiatla! Skrzyzowanie ul.Parkowej z ul.Mylna w Ostrowie Wielkopolskim.
Zgłoś
Will70 2025-03-06, 22:14 1
Antkowiak1992 napisał/a:

Filmik z mojego podwórka. Tu co drugi skarży się że słońce go oślepia
@: nic do ciebie nie mam ale życzę ci z całego serca żeby ciebie taka sytuacja nie spotkała. Ja mam dwójkę dzieci poruszamy się przepisowo przed wejściem na pasy się rozglądamy i nie jeden sk🤬iel mimo iż nas widział to jechał na ż🤬da

Ja mam też dwoje. Dorosłych. Jedno w Twoim wieku. I nie wyłaziłem z nimi pod jadące auto.
Zgłoś
Pie-sse 2025-03-06, 22:30
Grók napisał/a:

Jako nieodpowiedzialny 36 letni osobnik zawsze czekam aż auto się zatrzyma bo nie ufam nikomu nawet jak by to moj stary jechal a ta tempa dzida naraziła konkubenta na strate 800+ tak o? powinien jej poprawić na chacie .

Nawet jakby stary jechał? Chyba wtedy szczególnie
Zgłoś
zaq12345 2025-03-06, 22:30 1
Przecież ona jest na środku przejścia dla pieszych, a tu jakieś p🤬lety, za wtargnęła... . Dziad prawko do szuflady i rowerem jeździć.

podpis użytkownika

Zgłoś
shoe5maker 2025-03-06, 22:50
Antkowiak1992 napisał/a:

Filmik z mojego podwórka. Tu co drugi skarży się że słońce go oślepia
@Will70: nic do ciebie nie mam ale życzę ci z całego serca żeby ciebie taka sytuacja nie spotkała. Ja mam dwójkę dzieci poruszamy się przepisowo przed wejściem na pasy się rozglądamy i nie jeden sk🤬iel mimo iż nas widział to jechał na ż🤬da

Babka wychodzi z cienia, a kolesia oślepia słońce, za c🤬ja jej nie zobaczy. Nie raz już miałem podobne sytuacje tylko na szczęście nikt mi wtedy nie wlazł przed maskę.
Zgłoś
jjjocker 2025-03-06, 23:08
Jej wysokość stwierdziła że jak jest z dzieckiem, w kolejce do kasy puszczają, to na przejściu też "MUSZOM"
Zgłoś
Angevil 2025-03-07, 0:14
Pawlogen napisał/a:

Jakoś dziwnie ta zmywarka wjechała z tym wózkiem, mogła poczekać dwie sekundy a nie wp🤬lać się na przejście z chodnika

k🤬a to samo mówili twojemu ojcu jak opowiadał, że szybko wyjął zamiast spuścić się do końca no i teraz taki niedoj🤬y musisz chodzić po świecie 🥲
Zgłoś
trzonek1pl 2025-03-07, 0:23 1
Pawlogen napisał/a:

Potracenie na pasach. Raczej to kierwoca jest idiota widac w jakich warunkach zap🤬la.

[ Dodano: 2025-03-07, 00:28 ]
Widze że wszystkim idiotom w komentarzach umknął fakt że idiota zap🤬la na ciągłej podwójnej.
Zgłoś
Czachulek 2025-03-07, 0:42 1
Antkowiak1992 napisał/a:

Filmik nic do ciebie nie mam ale życzę ci z całego serca żeby ciebie taka sytuacja nie spotkała. Ja mam dwójkę dzieci poruszamy się przepisowo przed wejściem na pasy się rozglądamy i nie jeden sk🤬iel mimo iż nas widział to jechał na ż🤬da

Moze i krew zalewa jak się widzi takie typy, ale nie zalewa Cie przynajmniej Twoja własna krew, no nie egzekwujesz na siłę swojego pierwszeństwa i to jest najważniejsze....
Zgłoś
Atlasss 2025-03-07, 4:01
Sawix napisał/a:

Bo to jest ten chory przepis że pieszy ma pierwszeństwo

O czym wy piszecie, przecież była prawie w połowie przejścia, nie jestem po niczyjej stronie, ale rozsądku trochę, wina ewidentnie kierowcy,
Zgłoś
Johnrambo1993 2025-03-07, 7:42
J🤬y dziad
Zgłoś
Arrawn 2025-03-07, 7:54
Grók napisał/a:

Jako nieodpowiedzialny 36 letni osobnik zawsze czekam aż auto się zatrzyma bo nie ufam nikomu nawet jak by to moj stary jechal a ta tempa dzida naraziła konkubenta na strate 800+ tak o? powinien jej poprawić na chacie .

Właśnie wk🤬iają mnie takie sytuacje, głównie dzieci którym rodzicie powiedzieli, że mają przechodzić dopiero jak się samochód zatrzyma.
Więc jadę sobie i widzę jak jakieś dziecko stoi przed przejściem oddalonym ode mnie o jakieś 200 metrów. Mógłby więc przejść z 10 razy zanim dojadę do przejścia.
Więc zwalniam wcześniej abym nie musiał się zatrzymywać tylko płynnie przejechać.
Ale nie, on będzie K🤬A stał aż ja dojadę do przejścia i się zatrzymam. Sam mam dzieci ale to już przesada. Tłumaczę sobie, uspokój się, to pewnie jakieś niepełnosprawne dziecko.
Ogólnie wszystko mnie wk🤬ia .
Ty też już mnie wk🤬iasz.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 12 miesięcy. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem