W Radomiu w poniedziałek 43 latka prowadząca Nissana potrąciła 13 latkę. Po rozmowie z ofiarą sprawczyni odjechała z miejsca zdarzenia, po czym zgłosiła się na policję następnego dnia
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:18
To jedno jakże piękne, polskie słowo, wyraża tak wiele róznych emocjii....Nie ma drugiego takiego na świecie, ech.....
Zgodnie z aktualnym taryfikatorem kara wynosi 15 punktów karnych oraz 2500 zł mandatu. To konsekwencje, które poniesiesz nawet w sytuacji, gdy poszkodowany nie doznał uszczerbku na zdrowiu.
Bul_od_bytu napisał/a:
Nie zmienia to faktu, że wyprzedziła na przejściu.
Otóż nie. Pan uprzejmy już stał, więc o wyprzedzaniu nie może być mowy
tok rozumowania kierowczyni Nissana:
o, samochód przede mną zatrzymał się przed przejściem dla pieszych. Ech, pewnie ma tutaj coś do załatwienia, bo ludzie często zatrzymują się przed przejściem dla pieszych, gdy mają coś do załatwienia. Po prostu szybko go wyprzedzę.
o, samochód przede mną zatrzymał się przed przejściem dla pieszych. Ech, pewnie ma tutaj coś do załatwienia, bo ludzie często zatrzymują się przed przejściem dla pieszych, gdy mają coś do załatwienia. Po prostu szybko go wyprzedzę.
dżonyłojlker napisał/a:
Otóż nie. Pan uprzejmy już stał, więc o wyprzedzaniu nie może być mowy
Ty tak na poważnie?
Poczytaj definicję wyprzedzania to zmienisz zdanie. Mimo całej mojej niechęci do zmian przepisów w sprawie PDP to akurat tu kierowniczka nissana ponosi pełną odpowiedzialność za zdarzenie.
W dokładnie ten sam sposób zginął mój znajomy, a sprawca jeszcze siedzi
Bul_od_bytu napisał/a:
Ty tak na poważnie?
Poczytaj definicję wyprzedzania to zmienisz zdanie. Mimo całej mojej niechęci do zmian przepisów w sprawie PDP to akurat tu kierowniczka nissana ponosi pełną odpowiedzialność za zdarzenie.
W dokładnie ten sam sposób zginął mój znajomy, a sprawca jeszcze siedzi
No wiesz, wyprzedza się pojazd znajdujący się w ruchu w tym samym kierunku, ten już stał, więc było to omijanie. Nie będę się rozpisywał, bo tak jak już kiedyś pisałem, w wielu kwestiach się zgadzamy, ale jeśli chodzi o sprawy związane z ruchem drogowym, to nie chciałby znowu używać tych bolesnych porównań
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie