Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Pożar bloków Ząbki
T3RMINATOR • 2025-07-04, 5:18
W podwarszawskich Ząbkach pali się blok mieszkalny, na miejscu pracuje kilkadziesiąt zastępów straży pożarnej. W mediach społecznościowych publikowane są nagrania, na których widać skalę pożaru. "W trybie alarmowym ściągane są jednostki z sąsiednich powiatów. Na miejsce jedzie Komendant Główny Państwowej Straży Pożarnej" — poinformował rzecznik MSWiA i ministra koordynatora służb specjalnych Jacek Dobrzyński. Przed godz. 23 strażacy przekazali, że ogień "został opanowany", ale nadal trwa akcja gaśnicza.

Zastanawia jakim cudem zajeło od razu cały dach budynku o tej powierzchni. Może jakiś z tworzyw sztucznych laminat na ścianach.
Zmieniono 2 razy Zgłoś
mrnorris 2025-07-04, 18:17 1
A c🤬j mnie to obchodzi, jak w stolicy słoików autobus kapcia złapie to szok na cały kraj. Pożar jak pożar, gdybyście warszawskie z🤬by miały światopogląd wykraczający poza łomianki to byście wiedziały że takie pożary są w całym kraju codziennie.
Zgłoś
100pa 2025-07-04, 18:22
Jakiś strażak spekulował że całe poddasze było ze sobą połączone wolną przestrzenią, nawet w formie nie wielkiego tunelu.
Gdzieś się zaczęło palić, dym wypełnił całe poddasze, wzrosła temperatura, dym się wymieszał z powietrzem i nastąpił zapłon...
Zgłoś
Qdłaty 2025-07-04, 20:22 1
U mnie palił sie śmietnik
Zgłoś
maveric666 2025-07-04, 21:41 1
Przecież ukraińska aktywistka ostrzegała
Zgłoś
Snajkers 2025-07-04, 21:44 7
Mieszkam 300m od tego bloku co się spalił. Pół roku temu oglądaliśmy z partnerką mieszkanie na tym osiedlu w bloku nastepnym za tym spalonym.
Łapcie kilka fotek dobrej jakości. Fotki robione chwilę po 20ej, tylko z jednej strony bo nie dało się już przejść na drugą mańkę, służby i gapie blokowali.

photos.app.goo.gl/8ZeQnXSvPXX2Rsjm7
Zgłoś
majkel1615 2025-07-05, 0:17
Pewnie jakiemuś soszonowi źle się mieszkało to poszło wp🤬du.
Zgłoś
Sidyk 2025-07-05, 0:42
Spiskowcem nie jestem, ale to napewno laser z kosmosu
Zgłoś
Traba 2025-07-05, 1:10
psyhepl napisał/a:

Podpalenie! ruski sabotaż

Potwierdzone! ruskie, widziano 2 pijanych Jak wsiadają do Lady. Na 100pro kacapy
Zgłoś
utrOne 2025-07-05, 6:48 1
Mieszkam w Ząbkach i obserwowałem ten pożar z balkonu z odległości około kilometra. Robiło to straszne wrażenie. Jakkolwiek przyczyną pożaru nie jest jeszcze znana, jedno natomiast jest pewne: podczas akcji wiał bardzo duży wiatr, który mocno utrudniał akcję gaśniczą i powodował błyskawiczne rozprzestrzenianie się ognia. Dodatkowo setki gapiów poblokowaly ulice dojazdowe i zastępy miały duży problem z dojazdem. Dopiero sprowadzone siły policji z Wołomina i Warszawy w ilości około 200 policjantów pozwoliły znacznie usprawnić ruch i akcję gaśniczą.
Bardzo współczuję mieszkańcom. Dach nad głowa straciło około 500 osób. Spaliły się 3 bloki (dwa najwyższe piętra + zalania poniższych)
Zgłoś
panar3 2025-07-05, 11:59
jkllll485 napisał/a:

Uroki posiadania mieszkania

Uroki sprowadzania upaińców do Polski. Kto wie ilu tam mieszkało u braci-Polaków otumanionych propagandą a potem wyp🤬olonych bo się narracja zmieniła. Polska płonie i pewno dalej będzie, dokładnie tak jak kiedyś Troja.
Zgłoś
Kici-Kici 2025-07-06, 11:23
Payan napisał/a:

Nygusie, czytać nie nauczyli? Zalogowany na jehtubie musisz być.

Ale ja jestem na sadistic.pl a nie na jakimś p🤬lonym youtube. Jak bym chciał sobie pooglądać filmiki na YT, to bym wszedł na youtube, a nie tutaj, cwaniaczku spod biedronki. Linki powinny zostać uznane jako trupy z YT.
Zgłoś
Genius510 2025-07-06, 22:59
Co się pali to się palić ma...
Zgłoś