Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-08-24, 12:01
Ślepaki jeżdżą parami
xdrt • 2024-12-14, 23:03

Panie władzo jak ja mam jedną ręką pisać esemesa, drugą walić konia i jeszcze na przejścia dla pieszych uważać, no nie da się!!
Środek dnia, pasy, znaki, stojące samochody przed przejściem, co to może oznaczać? - nie wiem
Noż k🤬a mać jak w zsrr, nie da się pójść na piechotę do miasta coś załatwić bo cię rozjadą.
Jedyna opcja naj🤬 wszędzie świateł, szlabanów, zapór może wtedy przejście przez ulicę nie będzie bardziej niebezpieczne niż skydiving.
Zmieniono 1 razy Zgłoś
WolvX 2024-12-14, 23:29 18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
xdrt 2024-12-14, 23:50 23
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
WolvX 2024-12-14, 23:58 9
Sprawdziłem w komentarzach na YT, że to skrzyżowanie jest mega skomplikowane i jest znak ostrzegający... o wypadkach. Projektanci takich rzeczy powinni lądować w więzieniu po pierwszym potrąceniu pieszych / rowerzystów. Nie zwróciłem na to uwagi, ale na początku filmu widać ten znak...
Zgłoś
xdrt 2024-12-15, 0:04 6
WolvX napisał/a:

Sprawdziłem w komentarzach na YT, że to skrzyżowanie jest mega skomplikowane i jest znak ostrzegający... o wypadkach. Projektanci takich rzeczy powinni lądować w więzieniu po pierwszym potrąceniu pieszych / rowerzystów.

W Będzinie jest jedno takie rondo, że można wjechać pod ten sam tramwaj 3 razy xD.
Przynajmniej było 10 lat temu.
Niezły sadol to musiał zaprojektować.
Zgłoś
bleblebator1 2024-12-15, 0:13 2
Zgłoś
Siriuz 2024-12-15, 0:37 3
Zgłoś
xdrt 2024-12-15, 0:52 7
Zgłoś
Nome 2024-12-15, 1:23 2
Zgłoś
Siriuz 2024-12-15, 1:26 2
xdrt napisał/a:

Jeśli przez te stojące samochody nie widać, czy ktoś właśnie nie wchodzi na przejście, to tak, trzeba się zatrzymać, bo inaczej przejedzie się pieszego, rowerzystę, hulajnogistę, daltonistę, etc.
Na zdrowy rozum nie wiem jak się wytłumaczyć policji, prokuratorowi, sądowi potem, że się przejechało pieszego na kolejnym pasie, jeszcze na skrajnym może dobry papuga wybroniłby jakimś wtargnięciem.
Tutaj raczej nic się nie zmieniło od dobrych 20 lat, samochody zwalniają na sąsiednich pasach przed przejściem - my też musimy zwolnić żeby ich nie wyprzedzić, zatrzymują się przed przejściem - my też musimy się zatrzymać żeby ich nie ominąć,

W ogóle nie widzisz absurdu w tym? Samochód ma się zatrzymywać, bo nie widzi wchodzącego pieszego, a pieszy czy widzi czy nie, nic nie musi robić tylko wchodzi sobie na jezdnie. Po co zatem jezdnie? Pojazdy szynowe też objąć tą regułą? One są ciężkie, ale to kwestia odpowiedniej prędkości. Chyba, że piszesz z perspektywy ustawodawstwa i zgadzasz się ze totalny imbecyl to wymyślił, to ok.

[ Dodano 2024-12-15, 01:29 ]
Nome napisał/a:

biedaczek, jak mi ciebie żal... wracaj do matuszki rosyi, tam ci będzie lepiej, tam nie ma żadnego lewactwa... a czekaj, przecież rosyja to z założenia jest same lewactwo...

Fajnie, że wpadłeś i potwierdziłeś moje słowa
Zgłoś
Nome 2024-12-15, 1:33 2
Zgłoś
xdrt 2024-12-15, 1:39 3
Siriuz napisał/a:

W ogóle nie widzisz absurdu w tym? Samochód ma się zatrzymywać, bo nie widzi wchodzącego pieszego, a pieszy czy widzi czy nie, nic nie musi robić tylko wchodzi sobie na jezdnie. Po co zatem jezdnie? Pojazdy szynowe też objąć tą regułą? One są ciężkie, ale to kwestia odpowiedniej prędkości. Chyba, że piszesz z perspektywy ustawodawstwa i zgadzasz się ze totalny imbecyl to wymyślił, to ok.

Gdy jadę samochodem wolałbym, żeby w ogóle nie było przejść.
Gdy idę z buda wolałbym przejście co 20m.
Wydaje mi się, że mimo wszystko przejść jest trochę za dużo i nie powinno być przejść bez świateł przez 4 pasy xD
Ale jest dużo takich miejsc odziedziczonych z PRL i jedyne wyjście zanim to przebudują to nie wyprzedzać i nie omijać na przejściu.
Codziennie jednak widać kierowników wyprzedzających i omijających na przejściu jak ci geniusze z kamerki xD
Tak jakby nie wiem zapomnieli przepisy z kursu następnego dnia po egzaminie.
Zgłoś
Nome 2024-12-15, 1:48 2
WolvX napisał/a:

Dodam jeszcze, że na takiej drodze nie powinno być przejść, tylko albo kładka nad, albo tunel pod. Ale paaanie, to za drogo. I po co to komu.

tunele, wszędzie tunele... i jeszcze jak jakiś pieszy próbował by przejść górą to napuścić na niego strażników rewolucji
Zgłoś
Mietek7567 2024-12-15, 3:03
Nome napisał/a:

tunele, wszędzie tunele... i jeszcze jak jakiś pieszy próbował by przejść górą to napuścić na niego strażników rewolucji

Przyklejales się już dzisiaj do drogi?
Zgłoś
CzerstWybut 2024-12-15, 6:54 4
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem