podpis użytkownika
Czarna krowa w kropki bordo gryzie trawę kręcąc mordą.podpis użytkownika
Czarna krowa w kropki bordo gryzie trawę kręcąc mordą.nawet mi go k🤬a nie zal - jakie te budlaki są wolne... nie sp🤬olil? Przypomina mi sie tekst o najglupszych i najslabszych murzynach dajacych sie zlapac w siatke na placy...
podpis użytkownika
forza nostra leggepodpis użytkownika
"Prawda jest tylko jedna - konkretna"Przyroda jest k🤬a okrutna jak nadchodzący komunizm. Też tak będziemy jęczeć jak nas politycy będa obdzierać z resztek godności na rzecz nierobów.
podpis użytkownika
I am cold,but not as cold as my first wife.W ślinie waranow są specjalne związki zapobiegające krzepnięciu krwi. To ich główna broń. Takie zwierzę po ugryzieniu po prostu się wykrwawia. Dlatego ten na filmiku leży i beczy co jakiś czas. Jest zbyt słaby by wstać i cokolwiek zrobić, najpewniej właśnie przez upływ krwi. A patrząc na to że warany nie są mega szybkkimi jaszczurami na pewno dałby radę im uciec. Wbrew pozorom warany są w k🤬e niebezpieczne. Kiedyś widziałem filmik na którym były 2 sloiki krwi. Do jednego dodali ślinę warana czy tam już wyekstrahowany jad. W słoiku bez jadu krew krzepła normalnie. W drugim krew była jak woda. Totalnie płynna. Tak je natura stworzyła. Jedno lekkie ugryzienie i po człowieku.
W ślinie waranow są specjalne związki zapobiegające krzepnięciu krwi. To ich główna broń. Takie zwierzę po ugryzieniu po prostu się wykrwawia. Dlatego ten na filmiku leży i beczy co jakiś czas. Jest zbyt słaby by wstać i cokolwiek zrobić, najpewniej właśnie przez upływ krwi. A patrząc na to że warany nie są mega szybkkimi jaszczurami na pewno dałby radę im uciec. Wbrew pozorom warany są w k***e niebezpieczne. Kiedyś widziałem filmik na którym były 2 sloiki krwi. Do jednego dodali ślinę warana czy tam już wyekstrahowany jad. W słoiku bez jadu krew krzepła normalnie. W drugim krew była jak woda. Totalnie płynna. Tak je natura stworzyła. Jedno lekkie ugryzienie i po człowieku.
pracowałem z nimi we Wrocławskim zoo
Chwalisz się, czy żalisz, że musiałeś za 12zł na łape ryzykować życie i dawać żreć waranom i pewnie też sprzątać po nich gówno...?
Nie do końca. One nie są jadowite. Po prostu nie myją zębów, nie dziwię im się, ciężko im dosięgnąć szczoteczką
Ponieważ nie myją ząbków, w ich paszczy rozwija się jad trupi, jak dziabną, zakażenie murowane, dlatego właśnie ofiara nie dała rady uciec. Kończyła trud.