Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się

57-letni Tadeusz Duda podejrzany o zamordowanie dwóch "osób został odnaleziony. Mężczyzna nie żyje.

Został on odnaleziony w okolicach masywu góry Ostrej. Na widok policjantów miał się sam zastrzelić."

W piątek około 10:30 Tadeusz Duda pozbawił życia członków swojej najbliższej rodziny - zabił 26-letnią córkę i 31-letniego zięcia, którzy osierocili roczne dziecko. Chwilę wcześniej 57-latek poważnie ranił także swoją 73-letnią teściową. 

Po dokonaniu podwójnego zabójstwa uzbrojony mężczyzna zbiegł do pobliskiego lasu. W tym czasie zarządzono poszukiwania na ogromną skalę. W obławie trwającej łącznie ponad 100 godzin wykorzystywano śmigłowiec Black Hawk, drony z kamerami termowizyjnymi, quady i samochody. Zbiega tropiły specjalnie wyszkolone psy do nawęszania molekularnego. W akcję zaangażowano policjantów oddziałów prewencji i wydziałów kryminalnych z całej Polski. Ściągnięto zespoły kontrterrorystyczne, w tym jednostkę “BOA”, a także CBPŚ i straż graniczną. Od niedzieli wieczorem do akcji zaangażowano także wojskowego drona Bayraktar TB2.

Zmieniono 7 razy Zgłoś
grigori94 2025-07-02, 4:19
mg_schutze napisał/a:

Normalnie, to nie karabin Arisaka, że trzeba spust pociągnąć palcem u nogi, tak jak robiły to japońce w czasie WWII.

To w takim razie szkoda, myślałem, że jest szansa że to policjanci go odj🤬i w imię zasad.
Zgłoś
Klakier 2025-07-02, 7:08 2
W chowanego to długo się nie pobawił. Mistrzowi Polski w chowańca Jackowi Jaworkowi nie dorasta do pięt. Teraz to może mu ewentualnie w innym wymiarze buty albo strzelbę czyścić
Zgłoś
Frank_Lopez 2025-07-02, 7:15 3
DDSPL napisał/a:

Może nie trzeba było ale koszty wojska, policji. Każdej służby my ponosimy więc wychodzi tyle samo

Jakiego wojska, jakiej policji? 😂😂

[ Dodano: 2025-07-02, 07:17 ]
Znaleźli go tylko dlatego, że usłyszeli strzał

[ Dodano: 2025-07-02, 07:49 ]
Male_jajko napisał/a:

Jednej nocy się strzela z policją innej wali samobója na ich widok - znaczy to tyle że nie chciał "dalej zabijać" - celem była tylko córka i zięć. Smutne co tam musialonzajsc...

A skąd wiesz? Może po prostu został mu jeden nabój.

[ Dodano: 2025-07-02, 07:51 ]
Payan napisał/a:

Ostatnio wstawiał filmik (też na sadolu, był tam w lesie i namiot), po tym musieli dojść. Głupi był, chwaląc się.

To ja nagralem ten film i wrzuciłem, żeby sprawdzić czy jacyś durnie to kupią.
Zgłoś
xz_666 2025-07-02, 7:56 2
Umarł z nudów.
Zgłoś
Frank_Lopez 2025-07-02, 7:56 2
crx. napisał/a:

C🤬ja tam sie odj🤬. Dopóki na hardzie nie będzie zdjęcia mordy to nie uwierzę. Gość tyle dni sp🤬alał i nagle się odj🤬, bo co? Sumienie go ruszyło? Uciekł pewnie, to rzucili manekina, że niby znaleźli ciało.

Prawda. Na takie okoliczności policja wozi manekiny w co drugiej nysce. Jest też procedura.
Zgłoś
zxc1234 2025-07-02, 8:28

Frank_Lopez napisał/a:

Znaleźli go tylko dlatego, że usłyszeli strzał

Okoliczności znalezienia zwłok
Udało nam się nawiązać kontakt z osobami, które były świadkami momentu odnalezienia zwłok 57-latka.

Ciało znajdowało się tuż obok drogi powiatowej, prowadzącej przez przełęcz pod Ostrą. Poszukiwany mężczyzna prawdopodobnie odebrał sobie życie - strzałem w głowę, stojąc tyłem do drogi.

Jechaliśmy przez tę miejscowość, przed nami poruszał się radiowóz. W pewnym momencie powiedziałem do swojej dziewczyny, że ktoś leży na drodze prowadzącej do lasu. Policjanci także to zauważyli, włączyli sygnały, zatrzymali się i stwierdzili, że mężczyzna nie żyje. Zablokowali drogę, a następnie kazali nam odjechać z miejsca zdarzenia - powiedział nam bezpośredni świadek odnalezienia zwłok poszukiwanego Tadeusza Dudy.
limanowa.in
Zgłoś
gdfgdf 2025-07-02, 8:46
Szkoda człowieka że tak skończył marnie, niech mu ziemia lekką będzie
Zgłoś
BękartProboszcza 2025-07-02, 8:49 2
Rutkowski nażelował włosy ,nabalsamował ciało ,poprzytulał swoich kolesi z patrolu , napisał 150 postów na x , Facebooku, tiktoku , założył nowe zęby i pojechał go szukać - niestety nie zdążył.
Zgłoś
Frank_Lopez 2025-07-02, 8:54 2
zxc1234 napisał/a:

Okoliczności znalezienia zwłok
Udało nam się nawiązać kontakt z osobami, które były świadkami momentu odnalezienia zwłok 57-latka.
Ciało znajdowało się tuż obok drogi powiatowej, prowadzącej przez przełęcz pod Ostrą. Poszukiwany mężczyzna prawdopodobnie odebrał sobie życie - strzałem w głowę, stojąc tyłem do drogi.
Jechaliśmy przez tę miejscowość, przed nami poruszał się radiowóz. W pewnym momencie powiedziałem do swojej dziewczyny, że ktoś leży na drodze prowadzącej do lasu. Policjanci także to zauważyli, włączyli sygnały, zatrzymali się i stwierdzili, że mężczyzna nie żyje. Zablokowali drogę, a następnie kazali nam odjechać z miejsca zdarzenia - powiedział nam bezpośredni świadek odnalezienia zwłok poszukiwanego Tadeusza Dudy.
limanowa.in

Poszedł na rękę im i umeczonemu polskiemu podatnikowi. Odp🤬liłby się metr dalej w pokrzywach i znaleźliby go grzybiarze w październiku a te durnie lataliby helikopterem. Swoją drogą. Ciekawe czy była kiedyś sytuacja, że helikopter namierzył poszukiwanego, zaszczuł i pomógł jednostka naziemnym w ujęciu? Wątpię.
Zgłoś
zxc1234 2025-07-02, 9:21
Frank_Lopez napisał/a:

Ciekawe czy była kiedyś sytuacja, że helikopter namierzył poszukiwanego, zaszczuł i pomógł jednostka naziemnym w ujęciu? Wątpię.

trza spytac amerykancow bo tam rutynowo ganiaja samochody z asysta z helikoptera
lub idf
Zgłoś
Larry_Junior 2025-07-02, 9:24
Wydymał ich wszystkich, oni go termowizją szukają, a on zimny.
Zgłoś
Frank_Lopez 2025-07-02, 9:45
zxc1234 napisał/a:

trza spytac amerykancow bo tam rutynowo ganiaja samochody z asysta z helikoptera
lub idf

To raczej jasne. Miałem na myśli te polskie jenoty j🤬e
Zgłoś
Damianos88 2025-07-02, 9:51
pszkks napisał/a:

Brawurowa akcja policji

Oj tam oj tam nigdy nie zdarzyło ci się założyć dwóch różnych skarpet do pracy 😂
Zgłoś
bigoslaw_lyzka_von_wood 2025-07-02, 9:55
Sk🤬iel udaje martwego!
Ma obydwa buty więc on żyje tylko udaje !
Zgłoś
mrpinky43 2025-07-02, 10:14 5
10 km od miejsca zdarzenia, droga publiczna, non stop uczesczana. Gówno prawda że ten radiowóz jechał na zwiad, znalazł go przypadkowy człowiek i wezwał służby.

Te debile policyjne szukali go po Słowacji, Krakowie, nawet w Pyskowicach chodzili po pustostanach.

No jeżeli mamy tak zaawansowane metody poszukiwań a dziad z samoróbką potrafił wyc🤬jac służby tyle czasu, to sami sobie odpowiedzieć czy w ogóle do czegoś są potrzebni.

Apropos niebieskiej karty-w tych okolicach normalne jest, że policja ci puka o 23 i sprawdza czy jest spokój. Wiem, bo sam za dzieciaka miałem taką sytuację. Nie dziwne że wycofali to, bo przecież p🤬lca idzie dostać

Jeden pozytyw - nie dostali rozkazu przeszukiwania granatnikami.

Banda nieudaczników lansujących się w TV za nasz hajs. Ja p🤬le
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie