Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
wysio 2013-11-04, 16:57 1
Niech puszczają Olbratowskiego na koniec Teleexpresu, zamiast tych nadesłanych śmiesznych zdjęć. Mówi zabawnie i ironicznie, więc niech ludzie trochę się pośmieją z sytuacji w naszym państwie pełnym absurdów. Część z nich może przy okazji coś z tego zrozumie, przemyśli, zapamięta?
Zgłoś
andreas_k 2013-11-04, 17:43 3
Jeszcze trochę, a usłyszymy o jego samobójstwie...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-04, 19:43 14
@up
weź ty się jebnij w głowę
Zgłoś
buer2008 2013-11-04, 19:48 1
Problem nasz polega na tym, że nauczyliśmy się śmiać z naszych problemów. Nie potrafimy się już wk🤬iać. Póki się śmiejemy z tego co wyczyniają nasi "pomazańcy narodu" nie będzie lepiej, bo oni muszą się nas bać. Dawno pokazali, że nic innego ich nie rusza.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-04, 19:51 3
2 filmik mnie śmieszy.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-04, 20:06
niech mi powiedzą ci co tak cały czas narzekają jak to w Polsce jest źle czego oni właściwie by chcieli ... nie piszcie mi tylko tekstów w stylu "niech politycy przestaną kraść", tylko konkretnie jakich decyzji oczekiwaliby od rządzących
Zgłoś
buer2008 2013-11-04, 20:11
zypon napisał/a:

niech mi powiedzą ci co tak cały czas narzekają jak to w Polsce jest źle czego oni właściwie by chcieli ... nie piszcie mi tylko tekstów w stylu "niech politycy przestaną kraść", tylko konkretnie jakich decyzji oczekiwaliby od rządzących

Chciałbym, żeby w końcu ktoś przedstawił jakikolwiek, choćby najprostszy plan. Nie mamy kompleksowej strategii rozwoju nawet na najbliższe 5 lat, a powinna być chociaż na 20.
Zgłoś
trebeter 2013-11-04, 20:24 16
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-04, 20:42
Niby śmieszne ale naprawdę mam ochotę iść na Village Street i z mocno stępionym nożem obcinać te puste głowy
Zgłoś
Winterstorm 2013-11-04, 21:09 9
zypon napisał/a:

Proszę bardzo:

- zmniejszenie ilości posłów i senatorów
- drastyczne zmniejszenie pensji które są im wypłacane i ogólnie zmniejszenie wydatków na rząd, a do tego zdjęcie wszystkich przywilejów typu immunitet, żeby wreszcie te sk🤬iele poczuły, co to jest odpowiedzialność za swoje czyny i decyzje
- zlikwidowanie wszystkich przywilejów dla sektora z tzw. budżetówki ("wczasy pod gruszą" itp.) - które są wypłacane z moich podatków, a ja od prywatnego przedsiębiorcy nic takiego nie dostaję
- ograniczenie liczby urzędników, którzy de facto nic nie produkują, więc nie ma żadnego zysku z ich działalności
- zlikwidowanie bzdurnych przepisów i koszmarnych opłat które znacznie utrudniają zakładanie i rozwój małych przedsiębiorców, a uprzywilejowują te wielkie

To tak na baaaaardzo dobry początek. Później można zająć się rozwiązaniem takich kwestii jak np. nierentowne państwowe przedsiębiorstwa, służba zdrowia itd.
Zgłoś
karolek52525 2013-11-04, 22:25
Twarz ma szpetną jak ziemia spod k🤬a walca. Grunt, że dobrze gada.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-04, 22:48 1
Winterstorm napisał/a:

Proszę bardzo:

- zmniejszenie ilości posłów i senatorów

Co to zmieni ?

Winterstorm napisał/a:

- drastyczne zmniejszenie pensji które są im wypłacane i ogólnie zmniejszenie wydatków na rząd....

Sp🤬olony POPULISTYCZNY pomysł! co to da !? z jakiej racji !? Mój sąsiad jest prezesem (nie właścicielem) firmy która zatrudnia 40 osób i zarabia 70 tys, premier 40 mln państwa zarabia 13 tys a ty mówisz że jeszcze pensje uciąć ?! Jak ci się wydaje kto wtedy w ogóle będzie chciał zajmować się polityką !?

Winterstorm napisał/a:

- zlikwidowanie wszystkich przywilejów dla sektora z tzw. budżetówki ("wczasy pod gruszą" itp.) - które są wypłacane z moich podatków, a ja od prywatnego przedsiębiorcy nic takiego nie dostaję

generalnie to jedyne co ma jakiś sens, pomijając że urzędnicy zarabiają za mało... powinno ich być mniej ale powinni zarabiać więcej

Winterstorm napisał/a:

- ograniczenie liczby urzędników, którzy de facto nic nie produkują, więc nie ma żadnego zysku z ich działalności

jedyne z czym się zgadzam

Winterstorm napisał/a:

- zlikwidowanie bzdurnych przepisów i koszmarnych opłat które znacznie utrudniają zakładanie i rozwój małych przedsiębiorców, a uprzywilejowują te wielkie

Co do utrudnień w otwieraniu ogólnie firm się zgodzę - za trudno, za drogo, za długo, ale z tymi wielkimi przedsiębiorstwami .... to czemu się k🤬a dziwisz !?
Samo LG Electronics Wrocław Sp. z o.o. zatrudnia ok 1500 osób, ocenia się że polskie firmy istniejące tylko dzięki współpracy z lg wroc. zatrudniają 7-9 tys osób. Oprócz tego samo postawienie infrastruktury to ponad 4 miliardy złotych wrzucone w polski rynek. Czy uważasz, że taki podmiot jak np. lg dający pracę ponad 10 tys ludzi powinien funkcjonować na tych samych zasadach co zieleniak u pana Miecia ? Gdyby tak było teraz w miejscu gdzie stoi fabryka byłoby pole gdzie pan mieciu hodowałby kalarepę zatrudniając sezonowo 2 pracowników.
Zgłoś
femi666 2013-11-04, 23:26
@up a gdyby nie bylo podatkow typu akcyza, dochodowy etc to takich LG bylo by 10 razy wiecej bo polska stalaby sie konkurencyjna na mapie swiata
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-05, 1:06 2
@up Mnie się wydaje że gdyby nie było podatków typu akcyza, dochodowy etc to państwo by "dosyć szybko" zbankrutowało, ale co ja tam wiem -_-
Zgłoś
trebeter 2013-11-05, 11:01
@up
nierobow zagnac do roboty, polikwidowac spierolone programy pomocowe, zmniejszyc podatki

moje miasto jest zadluzone jak sk🤬ysyn, doj🤬i opere do ktorej trzeba doplacac 25mln rocznie
moje miasto jest za male na taki przybytek, ale jakis lewacki sk🤬ysyn zamarzyl sobie zrobic drugi wieden i stoi, trzeba na to lozyc ogromne pieniadze
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie