Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:56
Oto dlaczego warto zainwestować w kamerkę samochodową.
Bez nagrania kierowca byłby bez szans.

Autor materiału napisał:

“Pieszy nie zawsze ma pierwszeństwo. Według policji i prokuratora to ja byłem sprawcą. Dopiero po 2 latach, 2 instancjach i 8 rozprawach zostałem w pełni uniewinniony, a za sprawcę uznano pieszą. Biegły wykazał, że nie tylko wbiegła prosto pod koła, ale nie zachowała ostrożności i nie rozglądnęła się przed wejściem na pasy. Gdyby nie kamera bez wątpienia to ja byłbym sprawcą wypadku.”

Zgłoś
Mietek7567 2020-01-19, 17:35 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-19, 17:40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2020-01-19, 17:45 10
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-01-19, 17:59 3
Zgłoś
raistpol 2020-01-19, 18:12 24
Zgłoś
modoc 2020-01-19, 18:13
A teraz wyobraź cie sobie, że wprowadzą ten durny przepis, że pieszy ma zawsze pierwszeństwo.
Powołaj się na wyrok najsztuba. Ciemno, baba wbiegła a na twój plus miałeś prawko i przegląd więc jak nic do uniewinnienia.
Zgłoś
mygyry 2020-01-19, 18:15
Mietek7567 napisał/a:

Po co mam się zatrzymywać jak jestem pewny ,że nic nie jedzie?

Po co mam się zatrzymywać na czerwonym/stopie jak widzę, że nic nie jedzie?
Zgłoś
roman970227 2020-01-19, 18:19 2
Zgłoś
ellsworth 2020-01-19, 18:26 1
Zgłoś
zzzz2 2020-01-19, 18:52
Ja w ogóle nie rozumiem tego kretyńskiego odbijania w kierunku przejścia dla pieszych, przecież gdyby tam sobie stali grzecznie ludzie (nie tak jak ta idiotka), to jeszcze by dostali przez głupotę obojga. Byłem kiedyś świadkiem, jak na skrzyżowanie wszedł żul na czerwonym. Kierowca żeby uniknąć potrącenia odbił... prosto na przejście dla pieszych, na którym oczekiwało kilka osób. Na jego szczęście trafił tylko jednego gościa, którego ostro pogruchotał. Ludzie, w takich sytuacjach jedzie się prosto, a jeśli już chcecie odbić, to tak, żeby nie uszkodzić nikogo innego.
Zgłoś
Superszadko 2020-01-19, 19:03
zzzz2 napisał/a:

Ja w ogóle nie rozumiem tego kretyńskiego odbijania w kierunku przejścia dla pieszych, przecież gdyby tam sobie stali grzecznie ludzie (nie tak jak ta idiotka), to jeszcze by dostali przez głupotę obojga. Byłem kiedyś świadkiem, jak na skrzyżowanie wszedł żul na czerwonym. Kierowca żeby uniknąć potrącenia odbił... prosto na przejście dla pieszych, na którym oczekiwało kilka osób. Na jego szczęście trafił tylko jednego gościa, którego ostro pogruchotał. Ludzie, w takich sytuacjach jedzie się prosto, a jeśli już chcecie odbić, to tak, żeby nie uszkodzić nikogo innego.

Wytłumaczenie tego fakty jest banalnie proste. Otóż w przypadku zobaczenia zagrożenia kierowca instynktownie ucieka od niego, a skoro widział kobitkę dokładnie przed sobą, to jedyne rozsądne wyjście to ucieczka w prawo. To również dlatego w wielu wypadkach ginie pasażer z przodu, a kierowca przeżywa, bo jak ucieka z drogi (od zagrożenia) w prawą stronę często wjeżdża na coś i pasażer nie ma szans.
Zgłoś
nieubezpieczony 2020-01-19, 19:03
dexter164 napisał/a:

Z całym szacunkiem ale hamowanie powinno się rozpocząć dużo wcześniej,wtedy kiedy została zauważona pierwsza osoba na przejściu.Ty jedziesz i nic nie zwalniasz z myślą, że tylko jedna osoba przechodzi ???
Piesza zbyt gw🤬townie wtargnęła,ale wina jest chłopie Twoja.

Dokładnie. Nagrywający powinien od 2 lat, 2 instancji i 8 rozpraw siedzieć za usiłowanie morderstwa, a biegły który go uniewinnił powinien podzielić los pieszej, połamać mu nogi o zostawić w lesie.
Perspektywa jest taka, że ciemno, deszcz, słaba widoczność, pieszy w jasnej kurtce jest w połowie przejścia(!) kiedy to nagrywający zmienia nie zwalniając zmienia pas, by go wyminąć i wpada w pieszą. Tatuś nagrywającego musiał nieźle posmarować gdzie trzeba skoro zapadł taki wyrok. Lekarz czy adwokat?
Zgłoś
radek225 2020-01-19, 19:05 2
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2020-01-19, 19:11 1
Zgłoś
dixiu128 2020-01-19, 19:16
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem