PIS rozdawał uchodźcom ukraińskim socjal, sprzedał Lotos mających dobre stosunki ze sowietami arabom za bezcen na haniebnych warunkach, zaklepał Zielony Ład i jak psy szczekają teraz kompromitując się w unijnych instytucjach, bo reżim praworządności!
Takiej głębokiej krytyki pisu się nie spodziewałem ze strony jego wyznawców, ale szacun za szczerość.
PiSu? Baw się dobrze... raz pis raz po i tak się to żyje od wyborów do wyborów.
PiSu? Baw się dobrze... raz pis raz po i tak się to żyje od wyborów do wyborów.
Bardziej na prawo od pisu i jej przydupasa konfy jest już chyba tylko hitler. Współczuję, ale z takiego upośledzienia z czasem się wyrasta.
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.podpis użytkownika
saikol

Schemat myślenia sk🤬ionego prawaka:
1. Polska dla Polakuff! precz z opcokrajofcami!!!
2. ale jakto, firmy bankrutujo, pozostałe podnoszo ceny, nie rozumie....
3. nie ma komu robić?? Sebix nie pójdzie do roboty, ma rente alkoholowo, a Karina pracuje na pełny etat wychowujonc bombelka.
4. Gospodarka pada na ryj, pkb nurkuje, wszystko zgodnie z planem, bo najważniejsze, że rasa czysta, a jeden na milion Ukrainiec nie ukradnie już batonika w sklepie.
Naucz się pisać cepie.
No tak, ewidentnie tam poszło o jednego na milion Ukraińca co ukradł batonika.
A o co poszło? Bo wydaje mi się, że o jakąś plotkę, która pociągnęła lawinę mało rozumnych . Sam autor napisał "podobno"
3. nie ma komu robić?? Sebix nie pójdzie do roboty, ma rente alkoholowo, a Karina pracuje na pełny etat wychowujonc bombelka.
4. Gospodarka pada na ryj, pkb nurkuje, wszystko zgodnie z planem, bo najważniejsze, że rasa czysta, a jeden na milion Ukrainiec nie ukradnie już batonika w sklepie.
Takie w c🤬ja granie to zdecydowanie domena lewaków. Oni tam co najwyżej drogi blokować potrafią.
Krótko, która opcja najlepsza, bo 4 drogi nie ma:
1. z budżetu państwa płacić w nieskończoność miliardy na niedochodowe przedsiębiorstwa,
2. zamknąć zaorać i posadzić ziemniaki,
3. oddać za darmo zagranicznemu koncernowi, który zainwestował, zrestrukturyzował i pojawiły się tysiące miejsc pracy, które generowały miliardy wpływów do budżetu z podatków i spadku bzrobocia?
Najlepsze jest to, że nikt nie bierze pod uwage jakiejś restrukturyzacji, no bo może k🤬a zamiast dopłacać miliardy to uczynić coś dochodowym, skoro po prywatyzacji jednak przynosiło dochody xDE same wały, poczynając od pegeerów kończąc na telekomunikacji, ciechu, kksm czy banku śląskim i tyle, a nie żaden cud gospodarczy 😎
Ale ty jesteś dzbanem ja p🤬le, a jeszcze lepsi co dają piwa temu z🤬bowi.
Ale ty jesteś dzbanem ja p🤬le, a jeszcze lepsi co dają piwa temu z🤬bowi.
Bo to zaplute ścierwo jest tylko j🤬ym trollem, zwykłym umysłowym gównem.
hahaha, w jakim świecie Ty żyjesz?
W uśmiechniętej Polsce 😀
może teraz zatrudni Polaków za ludzkie stawki
Janusz prędzej się zesra, niż godnie zapłaci. Tyle się narzeka na korpo, ale paradoksalnie to one legalnie zatrudniają i nie płacą pod stołem, a i zarobić też można nie najgorzej.
To wręcz szokujące, jak wiele osób nie łapie elementarnych podstaw ekonomii. A potem taki debil jeden z drugim idzie do wyborów i głosuje na pis czy konfę. Pamiętam lata 90-te i wielki hejt na Balcerowicza za prywatyzację państwowych przedsiębiorstw. I jestem k🤬a dumny, że mieliśmy wtedy kogoś takiego, bo oddawanie nawet za darmo państwowych nierentownych i zadłużonych molochów z perspektywy czasu OPŁACIŁO SIĘ. Wzrostu pkb i zamożności społeczeństwa nie da się zakwestionować. Teraz mamy podobną sytuację z pracownikami, a konkretnie ich brakiem. W kraju NIE MA RĄK DO PRACY, bezrobocie nie istnieje. Takie są fakty, opłaca się dofinansowywać sprowadzanie ich zza granicy. Zdecydowana większość Ukraińców, Gruzinów czy Białorusinów tutaj pracuje, płaci podatki, kupuje polskie wyroby w sklepach, wynajmuje mieszkania od Polaków, korzysta z naszych usług, napędza koniunkturę i dzięki nim jeszcze ten k🤬idołek jakoś się kręci.
Prawie trafnie aczkolwiek w ogóle nie. Jesteśmy państwem na peryferiach Unii i ten k🤬idolek tylko dlatego się kręci że koszty pracy mamy niższe niż inni, a dodatkowo śrubę mocniej dokręcona. No i transportowo wmiare w pytke bo blisko DE i dostawy w zasadzie są pewne nie tak jak transport morski. Tyle że zapomina się o jednym. Jesteśmy krajem tylko i wyłącznie produkcyjnym. Nie inwestuje się tu w żadne technologie z których można by potem czerpać zyski, nawet branże IT to głównie klikersi na zlecenie Amerykańców czy Szwabów. Teraz jest wszystko cacy, pracy nie do przerobienia, zleceń nie do przerobienia. Tyle że jako kraj świadczący usługi nie bierzemy pod uwagę że zleceniodawcy prędzej czy później mogą się skoczyć. Deindustrializacja Europy ma się bardzo dobrze. I teraz prosta kwestia. Co Wy lewusie zrobicie z tym swoim dobrem obcokulturowym po jakimkolwiek załamaniu gospodarczym jak np. w latach 90 gdzie bezrobocie wyniosło 20%. Bo ja np. wiem co się stanie. Stanie się to samo co w Szwecji, Belgii, Holandii czy Francji. Inżynierowie z czegoś będą musieli żyć więc potworza swoje getta, zaczną organizować grupy przestępcze handel narkotykami, prostytucja, handel bronią. U nich kodeks moralny troszkę inaczej działa a i do stracenia mają mało bo nie mają majątków tu, na tej ziemi, to co by mieli stracic. Oczywiście karyniarze do nich dołącza, bo łatwy pieniądz itp. a potem to już jest łatwo znaleźć powiązania z fawelami czy czymś podobnym. To nie jest dobry pomysł osiedlać nowe nacje na starej ziemi.