Policja ma prawo sprawdzić czy pojazd posiada obowiązkowe wyposażenie samochodu. Policja nie ma uprawnień do sprawdzenia legalizacji gaśnicy to może jedynie diagnosta na stacji diagnostycznej.
A co ja ci napisałem człowieku szanowny ?
Do kontrolowania GAŚNICY !
A nie "obowiązkowego wyposażenia pojazdu...
W związku z w/w - można wozić pustą puszkę , butelkę z wodą, kanister z benzyną, cokolwiek na czym jest napisane "GAŚNICA"....
Jak już chcesz błyszczeć to wiedzą.... a nie dupą.
Czy znacie tego motocyklistę? odpowiedź: wydaje mi się że go nie znam.
Odpowiedź prawidłowa: "Jakiego motocyklistę ? "
-policjant: policja drogowa czy znamy tego pana czy nie?
-kierowca: a skąd mam wiedzieć czy go znacie czy nie.
W związku z w/w - można wozić pustą puszkę , butelkę z wodą, kanister z benzyną, cokolwiek na czym jest napisane "GAŚNICA"....
Jak już chcesz błyszczeć to wiedzą.... a nie dupą.
Widać nawet nie wiesz czym jest gaśnica i nie znasz definicji oraz normy i wymogi jaki musi spełniać aby można było nazwać coś gaśnicą.
Wyjdź i zgaś światło za sobą i nie próbuj więcej pouczać innych swoimi debilizmami.
Powtarzam jeszcze raz policja nie może sprawdzić czy gaśnica ma legalizację ale sprawdza czy masz GAŚNICĘ zgodną z polskimi i europejskimi normami. Czyli 1kg w kolorze czerwonym posiadającą instrukcję użytkowania oraz gaśnica powinna być wyposażona w zawór samozamykalny, umożliwiający przerwanie wypływu środka gaśniczego w dowolnym momencie itd. To jest gaśnica w rozumieniu Polskich Norm dotyczących urządzeń przeciwpożarowych i gaśnic i tego wymaga od ciebie funkcjonariusz kontrolujący wyposażenie pojazdu.
Widać nawet nie wiesz czym jest gaśnica i nie znasz definicji oraz normy i wymogi jaki musi spełniać aby można było nazwać coś gaśnicą.
Wyjdź i zgaś światło za sobą i nie próbuj więcej pouczać innych swoimi debilizmami.
Policja może działać tylko na podstawie i w granicach prawa.
Pokaż mi definicję prawną lub orzeczenie sądu definiujące "co to jest gaśnica"
A potem naucz się że światła się nie gasi (gasi się lampę naftową lub źródło ognia)
Teraz zdefiniuj co znaczy zgasić i co znaczy "światło"
Jak "zgasisz światło" to jestes pierwszy w historii ludzkości który to zrobił...
Brzmi śmiesznie i niedorzecznie ? tak właśnie działa prawo...
Policja ma działać w granicach i na podstawie prawa... i tylko w tym obszarze może się poruszać. Toteż:
sprawdza czy masz GAŚNICĘ zgodną z polskimi i europejskimi normami.
Pokaż mi "europejską normę" dla "gaśnicy" a potem pokaż definicję prawną "gasnicy' w polskim prawie.
Czyli 1kg w kolorze czerwonym posiadającą instrukcję użytkowania oraz gaśnica powinna być wyposażona w zawór samozamykalny, umożliwiający przerwanie wypływu środka gaśniczego w dowolnym momencie.
Czyli - conajmniej butelka po coca coli z wodą z korkiem.....
SebixLivesMatter.
I jeszcze "to się nadaje do ziobra, do ziobra się to nadaje" w 3.41...
okaż mi definicję prawną lub orzeczenie sądu definiujące "co to jest gaśnica"
Dz. U. Nr 143, poz. 1002 z późn. zm
Teraz pokaż certyfikaty oraz wszelkie dopuszczenia zgodne z normami i wymogami zawartymi w w/w dokumencie na twoją butelkę coca-coli którą uważasz jako gaśnicę.
To co, jak ktoś ma wesele to go nie obowiązują przepisy?
A złamał jakiś?
Takich szantażystów to do ZOMO. Nie znacie? To trzepanko.
Pan policjant powinien pożegnać się z pracą.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie