👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@NieWiemZeWiem
Taki zapracowany prezesik i jeszcze ma czas takie długie wypracowania pisać na sadisticu?
Taki zapracowany prezesik i jeszcze ma czas takie długie wypracowania pisać na sadisticu?

Wyzywacie wszystkich od lemingów, a tutaj wychodzi z Was wszystko jakimi jesteście zakamuflowanymi czerwonymi paskudnymi socjalistami komuchami. Wasza hipokryzja osiąga poziom maksymalny. Zabrać bogatym, dać biednym.
Jak ktoś na rozkręcenie biznesu poświęcił swoje zdrowie na stresy zarywanie nocek i inne, ponosił ogromną odpowiedzialność, spędzał cały swój własny czas na rozwój firmy, zaniedbywał rodzinę i ogólnie tracił życie, to później chyba ma prawo do rekompensaty? I może późniejszy stosunek prezesów do pracowników wynika właśnie z tego zgorzknienia ze straty części życia?
Jak ktoś na rozkręcenie biznesu poświęcił swoje zdrowie na stresy zarywanie nocek i inne, ponosił ogromną odpowiedzialność, spędzał cały swój własny czas na rozwój firmy, zaniedbywał rodzinę i ogólnie tracił życie, to później chyba ma prawo do rekompensaty? I może późniejszy stosunek prezesów do pracowników wynika właśnie z tego zgorzknienia ze straty części życia?

Mam jakąś dziwną pracę, bo podwyżki dostaję bez proszenia. Dwa razy, trzy w roku po pare stówek a czasem nawet premie wpadają.

Jak to po komentarzach od razu widać, kto zna pracę 'na swoim' i na etacie - a kto nie
Aha - najbardziej widać, jak ktoś nie ma pojęcia ani o jednym, ani o drugim

Aha - najbardziej widać, jak ktoś nie ma pojęcia ani o jednym, ani o drugim

Duże bezrobocie- pracownicy są wyzyskiwani. Małe bezrobocie- to pracownicy wyzyskują pracodawcę. Proste i logiczne. Gdyby znikły ograniczenia typu płaca minimalna oraz podatek dochodowy to bezrobocie zmalało by do poziomu 2-5%. Fakt, że przez okres początkowy (zapewne kilka miesięcy) płace by nie wzrosły, ale z czasem coraz trudniej byłoby znaleźć dobrego pracownika, więc ceny poszłyby w górę.

HannibalSmith napisał/a:
za to Ty teraz pokazałeś swoje wychowanie:)@ Mojoo: Widać gnoju, że tatuś nie nauczył cie kultury.
HannibalSmith napisał/a:
Problem jednak nie dotyczy drobnych, rodzinnych firm, ale tych większych, które wykorzystują swoich pracowników.
Fajnie, a gdzie tu mowa o jakiego rodzaju firmie jest komiks? Obrazek pokazuje tylko że szef to jest bee i fuj, a wszyscy pracownicy to biedaczki. Typowy stereotyp, wmawianie masom jakiegoś zjawiska i nastawianie przeciw sobie ludzi którzy jadą na tym samym wózku. Komiks jest tępy i na poziomie gimnazjum, gratuluję, że ciągle go bronisz.
HannibalSmith napisał/a:
Znów, nic o mnie nie wiesz, ale nazywasz rozpieszczonym. Miarkuj się trochę "krzykaczu"
Taki rozpieszczony krzykacz jak ty ...

HannibalSmith napisał/a:
...zapewne nie dostrzega tego, że przychód w klasycznej firmie generują głównie pracownicy.
Pracownicy których może zastąpić wielu innych pracowników. Tak więc twój argument jest inwalidą. To nie jest średniowiecze, że nie ma możliwości awansu społecznego, nikt nie każe im być pracownikami, nie urodzili się z taką broszką, tylko sami to wybrali! Nie rób z nich więc kurde ofiar człowieku, bo Ci mądrzy wśród nich się takimi na pewno nie czują. Poza tym, równie dobrze, każdy z nich może w dowolnej chwili zrezygnować, iść do innej pracy. Pracodawca jednak nie, bo to na nim ciążą długi, on ma zobowiązania do wykonania umów.
HannibalSmith napisał/a:
Ich dochody często są niewspółmierne do ich wysiłku i wkładu pracy.
Jeśli tak uważają, niech sami spróbują otworzyć biznes, co stoi na przeszkodzie. Niech idą do konkurencji pracować. Nikt ich w firmie na siłę trzymać nie będzie, bo nie może. Pozdrawiam.
Też bym chciał, żeby było różowo i wszyscy żyli szczęśliwie, ale jak jest każdy widzi. Żyj z tym i walcz przeciw rzeczywistym sprawcom takiego stanu rzeczy, a nie bogu ducha winnym (mówię tu o tych uczciwych) szefach, którzy załatwiają ludziom robotę.

nanab napisał/a:
Mam jakąś dziwną pracę, bo podwyżki dostaję bez proszenia. Dwa razy, trzy w roku po pare stówek a czasem nawet premie wpadają.
idz do pracy w ktorej szefem nie jest twoj ojciec

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie