Pewien pan dostał rachunek za prąd gdzie mu policzyli 6,91 zł/kWh, pomimo że ma fotowoltaikę i oddał do sieci więcej energii niż zużył to i tak musi zapłacić ponad 2 tys. zł. Postanowił wobec tego wziąć sprawy w swoje ręce, a dokładniej kilof...
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:47
joti napisał/a:
A tak swoją drogą to co ta za cena, 6,91zł/KWh? Ja płacę coś ok . 1/5 tej ceny.
naprawdę tak trudno popatrzeć na rachunek? to kwota za usługi dystrybucyjne a nie cena 1kWh (jemu wychodzi koło 1pln) - nie wiemy co on tam ma w umowie, bo wygląda na małą elektrownię a posiadanie takiej jako sprzedający może być już nie takie tanie
Normalnie bym w to nie uwierzył... Serio można dać się tak oszukać?
Tak jest jak ludzie bezmyślnie akceptują umowy nawet sobie nie chce im się policzyć ile będą płacić. Wszystko było do obliczenia, na prawdę trzeba być nie myślącym człowiekiem żeby takie coś podpisać... Takie czasy, że trzeba dokładnie sprawdzać umowy zanim się podpisze. Na każdym rogu ktoś próbuje oszukać. Do kogo teraz pretensje?
Tak jest jak ludzie bezmyślnie akceptują umowy nawet sobie nie chce im się policzyć ile będą płacić. Wszystko było do obliczenia, na prawdę trzeba być nie myślącym człowiekiem żeby takie coś podpisać... Takie czasy, że trzeba dokładnie sprawdzać umowy zanim się podpisze. Na każdym rogu ktoś próbuje oszukać. Do kogo teraz pretensje?
Widać hak działa dezinformacja,chłop sobie jaja robi a wy wszystko łykacie jak młode pelikany xDD
Pomyślcie sami jakim cudem jedna zamrażarka zeżarła by 404KWh przez dwa miesiące heheh
Pomyślcie sami jakim cudem jedna zamrażarka zeżarła by 404KWh przez dwa miesiące heheh
Szybki306 napisał/a:
Widać hak działa dezinformacja,chłop sobie jaja robi a wy wszystko łykacie jak młode pelikany xDD
Może to była rosyjska zamrażarka, one dużo brały prądu
Taka umowa takie warunki wariat nie umiejacy czytać szukający fejmu i współczucia. Tych paneli tam na oko 40-50kwp czyli firma. Ja na offgridzie zamiast 3k kwh mam 800kwh. Wszystko w temacie. Więcej takich będzie bo z pv zrobiono dojna szmate cud inwestycji. Jak z Amber goldu skokiem Stefczyka czy kredytem w frankach.
Wieśniaki myślały, że wezmą fotowoltaikę w kredyt i będą milionerami. Prawda jest taka, że sprzedawanie wygenerowanej energii po ich marżach jest nieopłacalne, bo też chcą zarobić, nie mogąc tracić na przesyle czyjejś energii, a i same kable mają swoją rezystancję i zawsze są jakieś straty (E=Pt=I2Rt). Jeśli nie masz magazynu energii, i sam jej nie wykorzystujesz, to jesteś po prostu pelikanem.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie