Pewien pan dostał rachunek za prąd gdzie mu policzyli 6,91 zł/kWh, pomimo że ma fotowoltaikę i oddał do sieci więcej energii niż zużył to i tak musi zapłacić ponad 2 tys. zł. Postanowił wobec tego wziąć sprawy w swoje ręce, a dokładniej kilof...
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2025-12-08, 18:26
Właśnie powiększył sobie zadłużenie, hehe.Plus wandalizm i "fałszywe oskarżenia".Prawdę powiedział, ale takie życie...
To teraz już tylko podatek od nieruchomości za elektrownie fotowoltaiczną i sprawa karna za zniszczenie mienia.
Lobo24 napisał/a:
No wstrząsająca historia, ale czemu akurat na tym portalu?
W celach edukacyjnych - co zrobić z zawyżonym rachunkiem 😎
Gość zaburzony psychicznie, zniszczył sobie skrzynkę i licznik.
To tak jakby miał konflikt np. z dealerem albo serwisem samochodów i z tego powodu zniszczyłby sobie swój samochód, mówiąc że im się należało.
A tak swoją drogą to co ta za cena, 6,91zł/KWh? Ja płacę coś ok . 1/5 tej ceny.
To tak jakby miał konflikt np. z dealerem albo serwisem samochodów i z tego powodu zniszczyłby sobie swój samochód, mówiąc że im się należało.
Tępak pewnie przekrocz
Pewnie wliczone są kary za przekroczenie mocy umownej albo energii biernej. Na fakturze podana jest średnia cena za kWh więc Tępak karą podbił stawkę. Zamiast zainteresować się i skontaktować z operatorem skąd taka cena, wolał kilofem rozwiązać problem w sowieckim stylu. Będzie zasłużenie drożej. Dobrze mu tak!
joti napisał/a:
Gość zaburzony psychicznie, zniszczył sobie skrzynkę i licznik.
Pewnie wliczone są kary za przekroczenie mocy umownej albo energii biernej. Na fakturze podana jest średnia cena za kWh więc Tępak karą podbił stawkę. Zamiast zainteresować się i skontaktować z operatorem skąd taka cena, wolał kilofem rozwiązać problem w sowieckim stylu. Będzie zasłużenie drożej. Dobrze mu tak!
Lobo24 napisał/a:
Bierze udział w konkursie, żeby dostać się na HARD(ward).
Lobo24 napisał/a:
no ale jak suchara ktoś o cyckach wrzuci to klaszczesz uszami
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie